fredag 23. mars 2012

Helg= kake= lavkarbo

Helg:))) Fordi om æ e hjemme hele uka, e det noe ekstra når helga kommer å vi e hjemme alle sammen:)

Men idag ha æ vært å levert guttan hos onkel Eskil og Tante Katrin. Der de ska ligg t imorra, pizza, bowling og flymuseumet var det som sto på planen der. Så regner med de ska kos sæ masse.

Vi ska kos oss vi åsså, med gullrekka på tv, vin i glasset og så ska æ prøv mæ på fylt kylling.

Denne Lavkarbo kaka laga æ t pappa sin bursdag, ble nydelig go:) oppskrifta fant æ i boka - Fristende Lavkarbo av Cecilie Theiste-Bratli

Bunn:
6 egg
1 dl sukrin
4 ss mandelmel
4 ss kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
100 gr smelta smør

Smør ei rund form, æ brukte 24cm.
Pisk eggedosis av egg og sukrin. Bland sammen det tørre og bland det inn i eggedosisen, rør til slutt inn smelta smør.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 25 min. Avkjøl å del i 2.
Fyll den med det du måtte ønske, banan, bær, krem osv.

Jeg laget denne vaniljekremen å hadde inni-
2 eggeplommer
4 ss sukrin
1/2 dl fløte
1 ts vaniljepulver
50 g smør
2 dl fløte piskes til krem

Vaniljekremen lages ved å blande sammen alle ingrediensene utenom smøret i en kjele. Kok opp og rør hele tiden til det tykner.
Ta kjelen av plata. Rør inn smørbiter, avkjøl. Bland i kremen.

Oppa kaka har jeg brukt bringebær som jeg har kjørt i blenderen, og deretter blanda med krem. Pynta med bringebær.

Så er det bare å nyte:)

Go helg!!

1 kommentar:

  1. Denne kaka så jo bare nydelig ut!!! Nyt ( nesten ) barnefri helg, kylling, kake og hverandre :-)

    Vi gleder oss til å se lille lykke når vi kommer nordover til sommeren <3

    Love janicke

    SvarSlett