tirsdag 1. september 2009

Høyt henger de...

Og sure er de.... !
Her plukkes det øverst i morelltreet, der elgen ikke har nådd..
Det er gubben som måtte øverst i gardintrappa å plukke ;)

Mange flotte bær!
Lurer du på hva vi skal gjøre med disse så følg med.
Fortsettelse følger :)
Hadde en koselig klubb venninnekveld her igår.
men blei sent før æ kom mæ i seng, så nu e det nattinatt her snart.
*
Men legger ut oppskrifta på Fylt focaccia som jeg serverte igår.
den ble nydelig go, å smakte fortreffelig kald idag også;)
*
Focaccia er et italiensk flatt brød. Opprinnelig skal det komme fra Toscana,
men lages over store deler av Italia.
Den originale oppskriften inneholder god olivenolje,
godt salt og frisk rosmarin.
I denne oppskriften har vi valgt å fylle focacciaen.
Nydelig!
*
Ingredienser
100 g bacon i terninger
200 g skinkebiff
50 g gjær
5 dl vann
½ ts sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
12 dl hvetemel
½ stk rødløk
½ ts pepper
½ ts salt
50 g revet parmesan
2 ss olivenolje
1 ts gjerne flaksalt salt
'
(Jeg laga dobbel deig)
*
Slik gjør du:
1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel.
Elt deigen godt sammen. Den skal være løs.
Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
'
2. Skjær løken i terninger. Brun bacon og skinkebiff i en varm panne.
Skinkebiffen skal kun stekes to minutter på hver side.
Legg biffen til side, og la den hvile i ca. 15 minutter.
Skjær kjøttet i smale strimler.
Bland strimlene sammen med stekt bacon, løk, ost og krydder.
'
3. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir.
Del deigen i to.
Hell den ene delen utover i langpannen og trykk den jevnt utover.
Legg over kjøttfyllet, og dekk til med den andre halvdelen av deigen.
La det hele heve i ca. 30-40 minutter.
'
4. Lag små groper på oversiden av focacciaen.
Hell over olivenolje.
Dryss over litt grovt salt eller flaksalt til slutt.
*
Du finner denne på Matprat.no
Lykke til:)

Isabell

1 kommentar:

  1. Bærplukkerbildene må nok scrappes!
    Tittelen har du jo klar allerede ;)

    Den focacciaoppskriften må testes!
    Mmm.. Så kjempegod ut <3

    Ha en fin kveld!
    Klem <3

    SvarSlett