Det er gubben som måtte øverst i gardintrappa å plukke ;)
Lurer du på hva vi skal gjøre med disse så følg med.
Fortsettelse følger :)
men blei sent før æ kom mæ i seng, så nu e det nattinatt her snart.
*
Men legger ut oppskrifta på Fylt focaccia som jeg serverte igår.
den ble nydelig go, å smakte fortreffelig kald idag også;)
*
Focaccia er et italiensk flatt brød. Opprinnelig skal det komme fra Toscana,
 men lages over store deler av Italia. 
Den originale oppskriften inneholder god olivenolje,
 godt salt og frisk rosmarin.
 I denne oppskriften har vi valgt å fylle focacciaen. 
Nydelig!  
*
Ingredienser
100 g bacon i terninger
200 g skinkebiff
50 g gjær
5 dl vann
½ ts sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
12 dl hvetemel
½ stk rødløk
½ ts pepper
½ ts salt
50 g revet parmesan
2 ss olivenolje
1 ts gjerne flaksalt salt
100 g bacon i terninger
200 g skinkebiff
50 g gjær
5 dl vann
½ ts sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
12 dl hvetemel
½ stk rødløk
½ ts pepper
½ ts salt
50 g revet parmesan
2 ss olivenolje
1 ts gjerne flaksalt salt
'
(Jeg laga dobbel deig)
*
*
Slik gjør du:
1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel.
1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel.
Elt deigen godt sammen. Den skal være løs.
 Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. 
'
2. Skjær løken i terninger. Brun bacon og skinkebiff i en varm panne.
2. Skjær løken i terninger. Brun bacon og skinkebiff i en varm panne.
Skinkebiffen skal kun stekes to minutter på hver side. 
Legg biffen til side, og la den hvile i ca. 15 minutter.
 Skjær kjøttet i smale strimler.
 Bland strimlene sammen med stekt bacon, løk, ost og krydder. 
'
3. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir.
3. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir.
Del deigen i to. 
Hell den ene delen utover i langpannen og trykk den jevnt utover. 
Legg over kjøttfyllet, og dekk til med den andre halvdelen av deigen.
 La det hele heve i ca. 30-40 minutter. 
'
4. Lag små groper på oversiden av focacciaen.
4. Lag små groper på oversiden av focacciaen.
 Hell over olivenolje.
 Dryss over litt grovt salt eller flaksalt til slutt.
*
*
Du finner denne på Matprat.no
Lykke til:)
Isabell
Isabell
 
 
 Innlegg
Innlegg
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bærplukkerbildene må nok scrappes!
SvarSlettTittelen har du jo klar allerede ;)
Den focacciaoppskriften må testes!
Mmm.. Så kjempegod ut <3
Ha en fin kveld!
Klem <3